Ambitiøs Klimapolitik – nej det tror jeg vist ikke. Desværre!

Så kom Klimarådets egen rapport om den danske klimaindsats. Det var nedslående læsning. For når de sidste 6 måneder har budt på klimaudspil fra Regeringen, og når selv Dansk Folkepartis store leder Tulle har udtalt, at nu tror man på klimaforandringerne og vil gøre noget ved dem … Ja så var rapporten fra Klimarådet, der udkom i slutningen af november, noget trist læsning og en sønderlemmende kritik af Regeringens klimapolitik.

Det mest triste er, at selv når fakta kommer på bordet, ja så afviser Klimaministeren al kritik af Regeringens klimapolitik. Kritikken går i al i sin enkelhed ud på, at vi nu i Danmark hiver i bremsen, når det kommer til at reducere vores CO2-udledning.

Efter år, hvor vi har været grønne front-runners, og hvor vi i perioden 2010-2020 beskærer vores CO2-udledning med 19 millioner tons, ja så ser det anderledes ud, når en Regeringen bestående af Venstre, Konservative og Liberal Alliance styrer Danmark, med Dansk Folkeparti som Co-driver.

For der lægges op til, at vi fra 2020-2030 blot skal skære med 4.7 ton CO2. Hvis det ikke er en kraftig opbremsning, ja så ved jeg ikke, hvad man ellers skal kalde det!

Men det har intet på sig, siger ministeren. Intet overhovede. Vi har faktisk at gøre med den grønneste regering i mands minde, siger Venstres klimaordfører. Det skal man nok være Venstremand eller -kvinde for at kunne skrive under på.

I stedet for at tage grundigt fat på de tre B’er – altså biler, bønder og boliger, vælger regeringen at skubbe en kæmpe pukkel af CO2-reduktioner foran sig. Skal vi nå vores mål om at blive klimaneutrale i 2050, skal vi op i gear. Vi skal være mere ambitiøse på klimaets og fremtidens vegne.

Det kan vi godt. Men det kræver mindre sort snak, mere grøn handling og derfor nok også en ny regering.