Blå byrum og badezone og historien om tålmodighed

Indrømmet. Jeg er ikke så tålmodig, så det gør noget. Derfor havde jeg heller ikke forestillet mig, at det skulle tage fire år, fra jeg fangede ideen om et nyt, blåt byrum på Sandkaj i Nordhavn, til det stod færdigt. Men ting tager tid, og denne gang var det værd at vente på.

For nu er badezonen på Sandkaj endelig åbnet. Et helt nyt, blåt byrum kan nu benyttes af beboerne i Nordhavn – og alle os andre. Står det til mig, skal vi have endnu flere både blå og grønne byrum. For selvom vi er byboere, så drages vi af det grønne græs og det blå vand. Derfor skal vi holde fokus på, at der også i den videre udbygning af Nordhavn etableres pladser, parker og bade, hvor børn og voksne kan boltre sig.

Der er kamp om de dyre kvadratmeter i Nordhavn, derfor skal vi også tænke kreativt, når vi skal etablere de nye byrum. Jeg er vild med Lüders Konditag på toppen af Lüders parkeringshus. Her kommer småbørnsfamilier i weekenden, crossfit-entusiaster og skoleelever fra de omkringliggende skoler. Så hvorfor ikke skabe flere byrum i højden, på og under vandet og gerne som en del af multifunktionelt byggeri?