De store skal passe på de små

550 pædagoger til de københavnske børn

De første 1.000 dage i et barns liv er de vigtigste overhovedet for barnets udvikling. Ved at investere massivt i børns første 1.000 dage, kan vi hjælpe barnet i en god retning. Det sætter aftryk resten af livet. Derfor er det vigtigt for os i Radikale Venstre, at alle børn kommer godt fra start.

Men hvad skal der være mere eller mindre af, hvis vi skal give vores børn det bedste børneliv? For mig er det gode børneliv først og fremmest uden fattigdom og fuldt af muligheder.

For dem der så tv-udsendelsen ’Hvem passer på vores børn’, er der ingen tvivl. Der er tv-udsendelser, der ændrer måden, vi indretter os på, hvad vi som samfund vil acceptere, og for mig blev denne udsendelse helt afgørende.

Skal vi leve op til vores voksenansvar, så skal vi sikre, at der er pædagoger nok i vores vuggestuer og børnehaver. Når der ikke er de nødvendige hænder og en solid pædagogisk ballast i form af uddannede pædagoger, ja så spiller vi hasard med vores børns fremtid.

Nu har forældrene fået nok. Der har været demonstrationer over hele landet, ingen kan være i tvivl om, hvad småbørnsforældrene ønsker sig.

Det handler om mennesker, små mennesker, dem skal vi store passe på, og derfor skal vi sætte ind med minimumsnormeringer nu. Jeg vil arbejde for, at vi sikrer vores børns udvikling, mens de er i institution. Og det kræver 3 fuldtidsansatte til 10 vuggestuebørn eller 3 fuldtidsansatte til 19 børnehavebørn.
Vi vil styrke indsatsen i de første 1.000 dage. For hvis vi tør investere i et bedre børneliv, kan vi give mange flere af Hovedstadens børn en god start på livet.