Klimaet kalder. Fremad.

Skal vi indfri Paris-aftalen, skal vores globale klimaambitioner tredobles – og vi har travlt.

Det huskede børn og unge os voksne på i denne uge, da de strejkede for klimaet, for det er deres fremtid, vi gambler med, når vi ikke handler på den viden, vi har om klimaets sande tilstand.

De løfter, som landene gav i Paris i 2015, er faktisk utilstrækkelige, hvis vi overhovedet skal nå målene i aftalen. Derfor er det en bunden opgave at stramme op og hæve klimaambitionen.

Det gælder både for Danmark og EU. Vi skal derfor i gang nu, med planer med en langt kortere tidshorisont. For Danmark betyder det, at vi igen skal løfte verden ved de internationale klimaforhandlinger, det gør vi ikke længere, fordi vores egen grønne omstilling er gået i stå med regeringens nøl over for fremtiden.

I EU skal vi trække vores europæiske medlemslande op, så vi sammen sætter ambitiøse mål. Men det er ikke troværdigt at være grøn handlekraftig ude, hvis vi hænger i klimabremsen hjemme.

Derfor har Radikale lanceret et klimaudspil, der tager grundigt fat om de tre b’er: biler, bønder og boliger – hvor vi sikrer grøn transport, mere skov, 100 % grøn strøm og bedre energieffektivitet.

Vi vil også udbygge energiforliget fra 2018 og bygge tre vindmølleparker mere, ud over dem vi blev enige om i Energiforliget. For vi får brug for masser af grøn energi i fremtiden, og en del skal mætte den ene million elbiler, Radikale vil have på gaden i 2030.

Fremtiden er lige om lidt, og den bliver ikke tålelig, hvis vi ikke leverer på Paris-aftalen og løfter ambitionen. Fremad.