På besøg i Axel Towers

En af de mest spændende sider ved at bo i en storby er at se, hvordan den forandrer sig. Der er naturligvis mastodont-projekterne; Metroen – og så er der de store bygninger, der på en gang forandrer byens udtryk, for altid – eller næsten da.

Når vi sætter byggeri i gang i byen, skal vi tænke os godt om, og vi har en særlig forpligtelse, når det kommer til mega-projekterne.

Et af dem er Axel Towers. Midt i København. På et centralt sted, lige over for Tivoli – og på et sted, der har huset danserestauranter og shopping malls, så længe jeg og mange andre københavnere kan huske tilbage.

Derfor har mange også haft en mening om det, der nu skulle bygges. Og jeg skal være ærlig at sige, at mens tårnene skød op og kobberbelægningen kom på, tja så havde jeg mine tvivl. Var vi i gang med at skabe et arkitektonisk monster midt i byen?

I dag er Axel Towers en af mine absolutte favorit-bygninger i byen. Jeg synes, den blender fantastisk ind i byen, at lyset på bygningen har sit eget liv og skifter næsten humør, med vejret, lidt ligesom jeg selv gør det.

Fornylig kiggede jeg så indenfor i det byrum, der er skabt mellem tårnene. Igen må jeg sige, at det er super fedt – virkeligt vellykket og ret gennemtænkt. Her er et stillerum i byen, lige midt i vores storby, og lige nedenfor vokser der stille og roligt et hyggeligt cafemiljø op.

Skal man så beklage, at bygningerne nu ikke er blevet til endnu en dødsyg shopping mall? Det synes jeg egentlig ikke. Men glæder mig bare over bygningen, når jeg går forbi den til og fra Rådhuset, glæder mig over, at man lige kan svinge forbi til en kaffe i stueetagen og trække op i stillerummet mellem tårnene, og endelig så glæder jeg mig til den dag, jeg får taget mig sammen og tager turen op til den nye restaurant og cocktailbar – den tilbyder garanteret den smukkeste udsigt; København!