Pas på den store vej!

Pas på den store vej! råbte min mor altid, da jeg som barn og ung cyklede afsted ud i verden. Den store vej var hverken farlig eller stor, men faktisk bare en stille villavej på Vestegnen.

Det kan man dog ikke sige om Nordre Frihavnsgade, her sker det ofte, at cyklister kommer galt afsted. For nyligt mistede en ung kvinde næsten synet efter en hjernerystelse, hun pådrog sig efter et sammenstød med en bildør, der pludselig gik op.

Cyklisterne og særligt børnene er de mest udsatte, da der ikke er cykelsti på Nordre Frihavnsgade. Og det på trods af at Ingrid Jespersens Skole ligger på Nordre Frihavnsgade, at der rundt i sidegaderne ligger tre folkeskoler og fire daginstitutioner, og at gaden bruges af ca. 8.000 cyklister som gennemfartsvej til og fra hjem, skole, institutioner og job.

Det er dem, der benytter gaden, der gerne vil have, at der sker noget – snart. Vi skylder børnene, som er nye i trafikken, og alle andre såkaldt bløde trafikanter, at der sættes gang i en trafiksikring af gaden, så vi ikke bremser lysten til at cykle.

Og zoomer vi lidt ud fra Østerbro og kigger på resten af byen, er der rigtigt mange steder, hvor vi stadig kan gøre det bedre. Når det kommer til sikre skoleveje, bør der ikke være nogen smalle steder. Det er vores fremtid, vi taler om.