S og blå blok svigter kvoteflygtningene – også i København

Med 26 stemmer for og 27 imod faldt vores forslag om kvoteflygtninge i Borgerrepræsentationen.

Hov, tænker nogen måske, er det at beslutte noget om kvoteflygtninge ikke Christiansborgs område? Det er det, men en holdning kan man jo godt have, og når man ligeledes har plads til at modtage flere flygtninge i København, var Radikale Venstre på Københavns Rådhus gået sammen med Enhedslisten, SF og Alternativet om at række hånden frem til Inger Støjberg og tilbyde byens rum til en del af de 1.1 mio. kvoteflygtninge, der har brug for en ny start.

Sagen er nemlig den, at København i 2016 fik at vide, at vi nu skulle modtage 1.283 flygtninge mellem 2016-18. Så det har vi gjort klar til. Vi har indtil nu taget imod 378, og tilbagemeldingerne fra københavnerne og erhvervslivet har udtrykt, at vi gerne hjælper verdens udsatte – og gerne flere.

Samme besked kom fra både Venstres beskæftigelses- og integrationsborgmester og Socialdemokraternes ordfører for et kort stykke tid siden. Så da Inger Støjberg meldte ud, at Danmark også i 2018 skulle have et pusterum ift. at modtage kvoteflygtninge, var det vores håb, at der kunne findes et flertal på Rådhuset for at København bød sig til over for staten – med det budskab, at vi i København godt kunne finde plads til kvoteflygtninge.

Vi bad derfor om flertal til at sende overborgmesteren i byen og indlede dialog med ministeren om modtagelse af op til 500 kvoteflygtninge i København.

Desværre har Socialdemokraterne i denne sag sat sig sammen med regeringen og DF og rykker sig ikke en tomme, så afstemningen endte 28/27. Trist for verdens mest udsatte, der nu ikke får en ny chance i København, og arrogant af regeringen og Socialdemokraterne overfor de aftaler, vi har indgået med FN.

Den 19. september 2016 underskrev regeringen FN’s New York-erklæring om flygtninge og migranter. Erklæringen opfordrer FN’s medlemslande til at øge deres programmer for genbosættelser af flygtninge, herunder at tage kvoteflygtninge.

Man må igen og igen ønske sig at Hjemme-Lars, lyttede lidt mere til Ude-Lars, for han er både ganske grøn og helt med på at tage globalt ansvar, når han er ude …